Les nostres hamaques

L’hamaca és una xarxa o lona que es lliga a dos punts ferms que als països tropicals, com per exemple Guatemala, on jo vaig néixer, s’utilitzava originalment com a llit o gronxador mòbil i transportable, i que al penjar-se a certa altura prevenia de picadures d’animals i de la humitat del terra.

Hamaca “Blaugrana” de tamany familiar

Actualment el seu ús s’ha diversificat gràcies a l’enginy i l’habilitat de les persones artesanes, que a part de l’hamaca tradicional teixeixen cadires, tumbones i d’altres derivacions. A més avui en dia a l’hamaca tradicional se l’anomena de diferent manera, principalment segons el país o regió on han estat elaborades ja que presenten diferents tipus de puntades, colors, dissenys i acabats.

Hamaca multicolor de tamany familiar

Les hamaques que jo teixeixo es coneixen com hamaques maies o yucatecas (península del Yucatan, Mèxic) ja que el seu punt bàsic és passar el fil de la trama enmig de l’ordit però sense nusos. Una altra característica és que són hamaques de combinacions de colors molt vistosos, al igual que la resta de teixits tradicionals.

 


Les hamaques que tinc es stock són de dos colors diferents amb una combinació i disseny simètric. Tot i això, si algú té una preferència molt clara de colors, ens ho pot comentar i veurem la disponibilitat de material.

El teixit és de punt doble, de tal manera que el cos de l’hamaca és molt atapeït, fent que el pes es reparteixi de forma homogènia i obtenint, en conseqüència, una elevada resistència.

Hamaca “Suècia” de tamany familiar

Tenint en compte aquests aspectes, cal dir que per a teixir una hamaca tardo entre 3-4 dies amb dedicació complerta. El preu de venda és de 80€.

El resultat és que cada hamaca tradicional de Guatemala teixida a La Garrotxa és una peça única i exclusiva per a cada client!

Hamaca familiar de punt doble

Hamaca familiar de punt doble

Deixa un comentari