Presentació

El meu pare arreglant la xarxa de pescar

Em dic Julio E. Aldana Álvarez i sóc de Guatemala. Molts homes de la meva família s’han dedicat a la pesca, amb el mèrit que es feien i reparaven ells mateixos les xarxes. A partir d’aquest coneixement, van començar també a teixir hamaques de nusos amb fil de plàstic per al seu ús quotidià. Així que va ser a través de veure’ls que em vaig interessar en el teixit i en aprendre’n.

L’any 2009 vaig venir a viure a Catalunya, concretament a la comarca de La Garrotxa. Aquí l’hamaca no és un moble fonamental de qualsevol casa i el seu ús és bastant restringit. Tot i això la meva aficció per a teixir-ne i difondre-la ha continuat.

L’estiu de 2011 vaig aprofitar un viatge al meu país d’origen per aprendre un nou tipus de teixit, més còmode per l’estil europeu pel fet que el cos de l’hamaca no té cap nus. Actualment és aquest tipus d’hamaques les que elaboro i intento donar a conèixer, amb l’ajuda de la meva companya.

Des del segon trimestre de 2012 formo part del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya.

Jo en una hamaca de nusos

Una resposta a Presentació

  1. Casimir M. ha dit:

    Tinc una hamaca feta pel Julio des de fa temps, potser de les primeres. Resistent, ben acabada i amb uns colors vius amb domini del verd. N’estic molt content i cada cop que m’hi estiro (molt menys del que voldria) tinc sensacions que em connecten amb la terra, les coses naturals, la placidesa. Tot un plaer. Molts èxits.
    Casimir

Deixa un comentari